Hurtig Levering   |   Fri fragt i Danmark    |  14 dages returret
Facebook Instagram

Kend din cashmere

Kend din cashmere

For dig, der måske ikke (endnu) kender så meget til cashmere, kommer du til at lære én vigtig ting: Der ér forskel på cashmere.

Du mærker det tydeligt selv – i blødheden, i kvaliteten og i holdbarheden. Du kommer til at have dit EA Copenhagen cashmere-tøj for tid og evighed (hvis du passer godt på det).

Når du køber din cashmere, er gg-tallet en faktor, du bør forholde dig til. Jo højere gg, jo finere garn og vævning. Der ér dermed stor forskel på cashmere.

Vores cashmere er blandt den fineste cashmere – med hele 12 gg. Måleenheden gg (forkortelse for det engelske gauge) fortæller noget om, hvor mange tråde der bruges pr. tomme strik. I vores cashmere er der hele 12 tråde pr. tomme strik, hvilket er blandt det højeste. Resultatet er et fint, blødt og smygende materiale, der er let, varmt og ikke mindst meget behageligt at have på.

DE TIBETANSKE CASHMERE-GEDER

Det hele starter med de tibetanske cashmere-geder, der går i bjergene ved Nepal. Hver af vores geder vokser op i sunde, naturlige omgivelser under hyrdernes humane omsorg. De får den rigtige kost, frisk luft og kan bevæge sig frit.

Når cashmere-gederne holdes fri af forurening og kemikalier, kan vi bevare det økologiske miljø og den biodiversitet, som hersker på stedet, hvor besætningerne går.

Cashmere er som et tyndt lag blødt fløjl. Det er en fin underuld, som vokser frem for at beskytte gederne mod vinterens kulde. Hvert forår fjerner hyrderne cashmere-ulden fra gederne med en speciel kam, så deres pels er tempereret i forhold til årstiden.

Fra underulden fjerner man snavs, græs og andre stoffer, der ikke hører hjemme i den fine uld. Cashmere-fibrene bliver sorteret og grupperet efter deres farve og grad af finhed – og derefter bliver ulden vasket, tørret og spundet til det fine cashmere-garn.

Hver ged kan årligt levere 100-160 gram cashmere-fibre. For at kunne strikke en enkelt sweater er der brug for et helt års cashmere-uld fra tre-fire geder.

Item added to cart.
0 items - kr. 0,00