Hurtig Levering   |   Fri fragt i Danmark    |  14 dages returret
Facebook Instagram

Pleje

DE TIBETANSKE CASHMERE-GEDER

Produkter

Det hele starter med de tibetanske cashmere-geder, der går i bjergene ved Nepal. Hver af vores geder vokser op i sunde, naturlige omgivelser under hyrdernes humane omsorg. De får den rigtige kost, frisk luft og kan bevæge sig frit. Når cashmere-gederne holdes fri af forurening og kemikalier, kan vi bevare det økologiske miljø og den biodiversitet, som hersker på stedet, hvor besætningerne går.

Cashmere er som et tyndt lag blødt fløjl. Det er en fin underuld, som vokser frem for at beskytte gederne mod vinterens kulde.  Hvert forår fjerner hyrderne cashmere-ulden fra gederne med en speciel kam, så deres pels er tempereret i forhold til årstiden. Disse geder bliver ikke klippet ned. Fra underulden fjerner man snavs, græs og andre stoffer, der ikke hører hjemme i den fine uld. Cashmere-fibrene bliver sorteret og grupperet efter deres farve og grad af finhed – og derefter bliver ulden vasket, tørret og spundet til det fine cashmere-garn.

Hver ged kan årligt levere 100-160 gram cashmere-fibre. For at kunne strikke en enkelt sweater er der brug for et helt års cashmere-uld fra tre-fire geder.

PLEJE OG PASNING

Du kan vaske din cashmere i vaskemaskinen – på et uldprogram. Vandet skal være køligt eller koldt – og du skal vælge et program med færrest muligt omdrejninger. Vi anbefaler, at du benytter et vaskemiddel, der er specielt udviklet til uldprodukter – og så bør du helt undgå at bruge skyllemiddel.

Når din cashmere skal tørre, er det vigtigt, at du lader dit cashmere-produkt tørre liggende. Du kan eksempelvis lægge dit cashmere-tøj fladt ud på et tørrestativ – gerne ovenpå et håndklæde. Hvis du hænger din cashmere på tørrestativet, vil tyngden af den fugtige trøje ’trække’ i strikket, og du kan risikere, at produktet tørrer skævt og kommer ud af sin form. Derfor – du bør altid lade dit cashmere-produkt tørre liggende.

FNUG PÅ DIN CASHMERE

Cashmere er et naturligt materiale, og derfor kan du ikke undgå, at der kan komme fnug og fnuller på din strik. Det sker naturligt, når du bruger dine cashmere-produkter. Det er dog let at slippe af med.

Vi bruger selv en barbermaskine, som vi forsigtigt kører hen over strikken. Det handler om ikke at køre for langt ned og for tæt på uldens luv, for så ødelægger du ulden.

Et godt råd er at undgå de særlige kamme, der nogle gange kan købes sammen med et cashmere-produkt. Ved at bruge en sådan kam vil du blot rive endnu mere uld og fnug frem.

KEND DIN CASHMERE

For dig, der måske ikke (endnu) kender så meget til cashmere, kommer du til at lære én vigtig ting: Der ér forskel på cashmere.

Du mærker det tydeligt selv – i blødheden, i kvaliteten og i holdbarheden. Du kommer til at have dit EA Copenhagen cashmere-tøj for tid og evighed (hvis du passer godt på det).

Når du køber din cashmere, er gg-tallet en faktor, du bør forholde dig til. Jo højere gg, jo finere garn og vævning. Der ér dermed stor forskel på cashmere.

Vores cashmere er blandt den fineste cashmere – med hele 12 gg. Måleenheden gg (forkortelse for det engelske gauge) fortæller noget om, hvor mange tråde der bruges pr. tomme strik. I vores cashmere er der hele 12 tråde pr. tomme strik, hvilket er blandt det højeste. Resultatet er et fint, blødt og smygende materiale, der er let, varmt og ikke mindst meget behageligt at have på.

VORES PRODUKTER

Vores produkter er baseret på den højeste kvalitet af cashmere. Mere præcist er det 12 gg cashmere, hvilket giver noget af det mest fine og raffinerede strik. De 12 gg refererer til den engelske. Betegnelse ’gauge’ og betyder, at der er 12 tråde pr. tomme strik.

Innovation og nyskabelse ligger os meget på sinde. Som et resultat af dette arbejde kan vi meget snart præsentere dig for vores silke-cashmere. Et lidt tyndere og lettere materiale – og dermed perfekt til det lunere sommervejr.

EA Copenhagen er (indtil videre) hovedsageligt cashmere-tøj og cashmere-tørklæder til kvinder, men mændene skal bestemt ikke snydes for følelsen af det blødeste cashmere. Vi har også et cashmere-tørklæde til mænd – og flere styles er på vej. 

VORES PRODUKTION

Med etableringen af EA Copenhagen har vi grundigt undersøgt, hvor vores produktion skal ligge, og hvordan produktionen skal tilrettelægges, så den lever op til vores egne, interne krav.

Resultatet er, at vi blandt kinesiske syersker og fagfolk har fået etableret produktionsfaciliteter, der både sikrer den høje kvalitet i vores produkter og viser god forståelse og følelse for vores design. Fra de små detaljer i designet til den færdige finish. Vores produktionsfaciliteter lever op til alle gældende krav og retningslinjer – med alle certificeringer og godkendelser. Derudover ligger den bæredygtige produktion os meget på sinde. Vores produktion donerer cashmere-fibervævet tøj til børn i fattige områder, så de kan holde sig dejligt varme i de kolde vintermåneder. Vi beskytter det økologiske miljø og støtter den økonomiske indkomst for de lokale hyrder, så de er sikret det bedst mulige liv og livskvalitet.

OM OS

Det startede med cashmere og en dyb fascination og forelskelse for dette skønne materiale. For mere end 15 år siden tog det blødeste cashmere os med storm – og vi besluttede, at vi gerne ville gøre cashmere til en velfortjent luksus i hverdagen. For alle.

Fra 2020 helligede vi os EA Copenhagen og valgte at lægge al vores fokus her.

Vi er søstre og elsker begge cashmere. Samtidig er vi også meget passionerede om fashion, trends og tendenser. Vi elsker at spotte spændende designs i bybilledet, en helt særlig farve eller en speciel detalje. Det er vores inspiration til nye styles, designs og farver.

Hvorfor hedder vi EA Copenhagen?Vi får tit spørgsmålet – og svaret er ganske enkelt. EA er nummer to forbogstav i vores fornavne – og Copenhagen, fordi virksomheden ligger i København. At vi samtidig kunne fortælle historien om et dansk brand alene med vores navn, er bare et plus. Især når vi også sælger vores cashmere-produkter uden for Danmarks grænser.

I kulissen har vi også en datter, der er virkelig dygtig til at omsætte vores skitser og løse designideer til målfaste tegninger og guidelinjer til vores kompetente produktion.

HVORFOR CASHMERE?

Vi vil gerne det unikke produkt i tidløst design og sublime materialer, som gør, at kvaliteten består år efter år. At glæden er lige stor, hver eneste gang du tager dit cashmere-tøj på.

Vores værdier. Med alderen sætter vi selv mere og mere pris på uforgængelig kvalitet. Derfor er det en fundamental og grundlæggende værdi hos EA Copenhagen at gøre op med ’brug og smid væk’-kulturen. Vi vil sætte vores aftryk med cashmere-tøj af høj kvalitet. Tøj, du gemmer og gladelig tager på igen og igen. Tøj, der er med dig igennem hele livet.

Item added to cart.
0 items - kr. 0,00